Barion Pixel
PROAP News

október 18. -

EUR 401,66

USD 370,13

Innovatív projektek támogatása: A GINOP Plusz 2.1.1-24 felhívás fontos tudnivalói

A GINOP Plusz 2.1.1-24 pályázati felhívás lehetőséget nyújt a magyar vállalkozásoknak, hogy innovatív projekteket valósítsanak meg, erősítve ezzel hazánk gazdasági és technológiai fejlődését. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók, amiket minden vállalkozásnak ismernie kell, ha élni kíván ezzel a kiváló lehetőséggel. Kik pályázhatnak? A felhívásra kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok jelentkezhetnek, amennyiben rendelkeznek legalább két lezárt …

A GINOP Plusz 2.1.1-24 pályázati felhívás lehetőséget nyújt a magyar vállalkozásoknak, hogy innovatív projekteket valósítsanak meg, erősítve ezzel hazánk gazdasági és technológiai fejlődését. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók, amiket minden vállalkozásnak ismernie kell, ha élni kíván ezzel a kiváló lehetőséggel.

Kik pályázhatnak?

A felhívásra kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok jelentkezhetnek, amennyiben rendelkeznek legalább két lezárt üzleti évvel és a benyújtás előtti évben minimum 12 fő átlagos állományi létszámmal. A konzorciumi formában történő pályázás is lehetséges, ahol a vállalatok együttes nettó árbevétele el kell hogy érje a 400 millió forintot.

Milyen projektek kaphatnak támogatást?

A támogatott tevékenységek közé tartozik az ipari kutatás, a kísérleti fejlesztés, és az ezeket támogató további tevékenységek, mint például a hardver és szoftver beszerzés, projektmenedzsment, és piacra vitel. Ezek a tevékenységek elősegítik a termékek, eljárások és szolgáltatások új vagy javított verzióinak kifejlesztését.

Mikor és hogyan nyújtható be a támogatási kérelem?

A pályázatot több szakaszban lehet benyújtani, 2024. november 13-tól kezdődően egészen 2025. június 26-ig. Minden szakasz specifikus tematikájú projekteket céloz meg, például az egészséges élet megőrzését vagy a gazdaság zöld átmenetét.

Támogatás mértéke és jellege

A támogatás összege minimum 300 millió forint és maximum 800 millió forint között mozog, és a jó hír, hogy ez vissza nem térítendő támogatás. A projektek megvalósításához szükséges önerő mértéke és az előleg lehetősége is meghatározott, előlegként maximum 240 millió forint igényelhető.

Projekt végrehajtásának időtartama

A projekteknek a megkezdéstől számított 24 hónapon belül, vagy bizonyos esetekben 36 hónapon belül kell befejeződniük. A projekt megvalósítási helyszíne Magyarország egész területe lehet, ami lehetőséget ad a vállalkozásoknak, hogy országszerte fejleszthessék tevékenységüket.


Ez is érdekelhet

További hírek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, akkor az alábbi gombra kattintva feliratkozhatsz hírlevelünkre

Feliratkozom a hírlevélre